Мислим да је најбоље прочитати роман пре гледања филма

Милован Витезовић, један од најзначајнијих и најтиражнијих књижевника код Срба којег ће историја књижевности подједнако памтити у доменима прозе, поезије, драме и афоризма, прије неколико дана стао је на чело Удружења књижевника Србије.

Иако већ у годинама, Витезовић се прихватио ове функције и у свом стилу шаљиво прокоментарисао: “Неки су разочарани што на Скупштини нису изабрани у управу, а ја сам разочаран што сам изабран. Једном приликом сам себи рекао како сам овластио породицу да ме после 70. године не пушта из куће. Сад сам ту границу прешао, али сам захвалан свима који су веровали у мене.”

НН: Који ће Ваш први потез бити на мјесту предсједника УКС?

ВИТЕЗОВИЋ: Повратак достојанства уметности и угледа писаца.

НН: Иако у Републици Српској још увијек нисмо видјели филм Петра Ристовског “Краљ Петар Први”, који је рађен по Вашем роману “Чарапе краља Петра”, до нас су доспјеле позитивне реакције из Србије. Колико сте Ви задовољни виђеним и колико је оно што сте писали у роману вјеродостојно екранизовано?

ВИТЕЗОВИЋ: Мислим да је најбоље прочитати роман пре гледања филма који и не носи наслов моје књиге. Ја не бих још давао свој суд. Сачекаћу све критике. Засад веома ценим приказе Божидара Зечевића у “Вечерњим новостима” и у “Печату”. 

/Из интервуја који је М.Витезовић дао “Незавсним новинама” из Бањалуке/