Датум објављивања: 15.11.2019

Маја Херман Секулић: СЕДАМ СВЕТСКИХ ПРИЗНАЊА ЗА САМО 40 ДАНА!

     Песникиња Маја Херман Секулић, чију смо песму “Сизифова кћи” с великом радошћу објавили у Жрнову 30. септембра ове године (1)  остварила је, верујемо, успех незапамћен у новијој историји не само српске него и светске поезије: добила је чак седам награда за само 40 дана! Радујемо се и честитамо. 

<>

       Маја Херман Секулић је међународно признати српски аутор 19 књига поезије и прозе. Она је светски путник, школовала се и живела широм света од Београда до Брадфорда и Бирмингама, од Перуђе до Принстона, од Париза, Штутгарта, Банкока до Њујорка, али Београд увек носи у себи.

      Управо је завршила јединствену светску турнеју као амбасадор наше културе на највишем нивоу, турнеју која јој је донела седам светских награда и признања за поезију и допринос светској књижевности и култури у четири земље: Румунији, Индији, Италији и Труској. Званично је проглашена за „амбасадора за Србију и свет Глобалног књижевног друштва“ 10. новембра 2019. од стране председника др Багират Цударија у Њу Делхију, Индија.

       Претходно је 23. септембра ове године добила прву награду за поезију као и за значајн допринос светској књижевности, култури и хуманости од стране Фондације за уметност  и културу Мунир Мезјед за време фестивала Одисеја у Крајови, Румунија.

        На 39. светском конгресу у Бубанесвару, Одиса, Индија. добила је 4. октобра посебно признање.

       На Светској  песничкој конференцији 13. октобра у Батинди, Панџаб, Индија, др Ананда, председник конференције, и др Цудари, председник Глогалног литерарног друштва, уручили су јој посебне награде тј. почасна признања: Маестро метафоре и Маестро креативног импулса за заслуге у светској књижевности, као и почасну титулу Иконе светске поезије што је још једно признање за њену улогу амбасадора поезије, културе и добре воље у свету.

         На великој свечаности у Библиотеци римског Сената примила 18. октобра међународну књижевну награду “Премио мондиале Тулиола Ренато Филипели” која се први пут додељује у Италији за најбоље стране песнике. 

       У Истанбулу, где је као почасни гост Удружења аутора Турске, од 2. до 4. новембра учествовала на Сајму књига и добила признање за свој “непроценљиви допринос поезији и култури Србије,Турске и света”.