О нама

ЖРНОВ – часопис за културу, науку и уметност

           Жрнов је гласило које се залаже за очување традиционалних вредности српског народа: љубав према ближњем; предусретљивост према путнику намернику; вера у Бога и свест о значају крсне славе, верских и народних обичаја; толерантност према суседима друге вере и закона; препознавање српских националних интереса у култури и науци, у привреди и политици; част и поштење у свему: од кућних и чаршијских, до послова народних и државних.

           Часопис Жрнов у штампаном издању излази два пута годишње (лето и зима).

           Редакција: Ранко Прерадовић (Бања Лука), Ратко Поповић (Грачаница), Димитрије Јовановић (Краљево), Наталија Јелизарова (Москва), Коља Мићовић (Париз), Јелена Ћирић (Праг), Огњен Петровић (фотографије), Мића Милорадовић (цртежи, карикатуре), Александар Чотрић (Сатирикон) и Душко М. Петровић, главни и одговорни уредник / 

           Графичка опрема Врачарарт, штампа “Штамприја плус”, Београд, Церска 72.

           Динарски рачун Фондације Радост код Интеза банке број: 160-365947-81. Огласи: колорни – на трећој или четвртој страни корица 30.000 динара, и црно-бели у књижном блоку 8.000 динара по страни.

           Часопис је доступан у свим бољим књижарама у Србији и Републици Српској, а у Београду у књижарама: “Геца Кон”, Кнез Михајлова 12  и “Александар Белић”, Студентски Трг 5. Цена по примерку је 300 динара или 5 КМ.  Годишња претплата (два броја) је 500 динара и уплаћује се на рачун број 160-365947-81 уз назнаку “за претплату”; адресу на коју да вам пошаљемо (поштом) јавити редакцији с назнаком “претплата” на radostart@gmail.com Часопис се може поручити и добити поузећем по цени од 300 динара по примерку. Сав приход намењен је акцијама Фондације Р а д о с т 

<>

Фондација Радост > La fondation joie > Фондация радость > The joy foundation

ФОНДАЦИЈА РАДОСТ

Србија, Београд, Врачар

           Фондацију Радост основали смо 1. децембра 2011. године у жељи да покушамо, па колико будемо могли и умели, допринети да се на лица људи који су у ратовима и у економски и политички кризним временима, сиромаштвом, избеглиштвом или на неки посебан начин остали без радости, врате осмеси и нада у боље сутра, те да се око те идеје окупе људи добре воље, људи спремни да помогну.

           У том опредељењу Фондација Радост највећи део својих активности усмерава на прикупљање и куповину књига за сеоске библиотеке и школе у Србији и у Републици Српској: сликовнице за будуће и лектиру за садашње ђаке, а белетристику за њихове родитеље и родбину. Радили смо и радимо у сарадњи са Удружењем књижевника Србије, са колегама из програмске акције Радио Београда “Књига солидарности” и нарочито са Представништвом Републике Српске у Србији.

<>

ПРИЈАТЕЉИ ЧАСОПИСА И САЈТА ЖРНОВ:

Inbox IT Solutions  itsinbox.com

Представништво Републике Српске Србији   predstavnistvorsbg.rs

Удружење књижевника Србије    www.uksrbije.org.rs

Друштво Свети Сава (осн. 1886), Србија, Београд    www.sveti-sava.org.rs

Литературная премия “Антоновка. 40+” (Росси́йская Федера́ция)    https://antonovka.belkin-lit.ru/