Датум објављивања: 09.12.2021

ХРВАТСКИ ФАШИЗАМ ПЛУС

 

          Било је, има и биће фашизма – како код појединаца (приватно или на власти у неким државама), тако и код разних организација, удружења, удруга, здругова, па и целих држава… Фашизам је нацрњи облик шовинизма тј. мржње свих који нису као они.

          Веровали смо да бар фашизам не може бити мањи, средњи, већи, највећи, гори, најгори, тј. веровали смо да је фашизам фашизам и тачка.

         Ипак, има и горег и најгорег фашизма – оног који и своју најмлађу децу цртаним филмовима уче да мрзе. Трују их мржњом према суседном народу – суседном зато што су га већ протерали из државе за коју мисле да је само њихова. 

         Срби су у Далмацији живели више од хиљаду година; тачније, више од хиљаду година је записано да су ту, па су тако и били ту све док их хрватска држава и војска нису: у Првом и Другом светском рату протеривали или убијали уз помоћ  Немачке, а у грађанском рату у разбијеној Југославији (1991-1995) уз помоћ САД и НАТО. Неки Срби се увек врате на ту своју земљу, у те своје куће – никад их ниједан хрватски фашизам неће сасвим отерати. И најорганизованија клања увек неко претекне – макар само да потомцима каже и покаже шта Хрвати мисле о Србима и чему, и како уче своју децу:

 

 

___________

 А ево и нацртаног сна о великој фашистичкој Хрватској: