Датум објављивања: 18.04.2020

Јефимија Ђиновић: СРБИ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ ЈЕСУ ЗАКЉУЧАНИ, АЛИ НИСУ НА ТУЂОЈ ТЕРИТОРИЈИ

 

 

Извор: Фејсбук налог Драгана Мраовића

 

Пре годину дана упутила сам писмо РТС-у, позвала редакцију, отворено се представила и најљубазније замолила у име свих нас Срба родом са Косова и Метохије да нас не вређају, не задају додатни бол и не понижавају тако што приказују филмове у којима Албанци поштују обећану реч, а Срби не, у којима Срби продају своје жртве у виду продаја кућа Шиптарима на Косову и Метохији а онда у кафани наруче -” Ко да ми отме из моје душе Косово” као што је филм ”Споразум” редитеља Предрага Радоњића.
Потом су приказали филм “Енклава”, режисера Горана Радовановића који никада није крочио на Косово и Метохију. Прво, редитељ говори о помирењу Срба и Албанаца и доброчинствима албанске деце, а сви знамо какав су сатанистички масакр та албанска деца извршила 1988 године на Крстовдан у селу Граце на Косову и Метохији када су ископала гробиће српских беба, извадили им лобање, монструозно одсекли руке и остале делове мртвог им тела.. Друго, сама реч енклава је неприкладна, јер значи – бити закључан на туђој територији, Срби на Косову и Метохији јесу закључани, али НИСУ на ТУЂОЈ територији.
Након неког времена, РТС приказује филм “Бомбардовање- жртве рата” у којима режисери очигледно албански лобисти и натољупци представљају српске полицајце, наше хероје, као убице, мученике и силоватеље и на тај начин приказују Шиптаре као тобожне “жртве” српског народа.

Мноштво пута ревидирали сте и прекрајали наше историјске чињенице и доказе, а сада и границе наше државе, чиме отворено признајете квази државу ”Републик Косово”.
– У децембру 2013. године РТС је приказао прилог ” Југоисточна Европа изашла из рецесије” у којем се види карта Србије без Косова и Метохије.
– На највећи хришћански празник Видовдан 2019. године у преносу утакмице Србија – Белорусија због нестанка струје више пута је дошло до прекида сигнала. Током тих прекида, грешком је на РТС емитован један кадар у коме се видела графика Србије без Косова и Метохије.

-РТС је у свом Другом Дневнику у ударном термину, 9.04.2020, извештавајући о броју оболелих од коронавируса ”блуровао”, тј замаглио Косово и Метохију са карте Србије и то баш на дан када је почела паклена Битка на Кошарама.

Ни наша деца нису ускраћена за сублиминалне поруке које нам намећу.

Сви добро знамо да у уџбенику из историје у 6. разреду основне школе уредника Радоша Љушића, децу уче да су Албанци Илири и староседеоци на Балкану. Не, драга децо, Албанци нису Илири, јер да јесу њих би данас простом прогресијом рађања било на десетине милиона.
Али сада их ”online” уче из географије да је НАТО пакт једна мирољубива организација.

4. разред основне школе, предмет Природа и друштво, опет Косово и Метохија ван граница Србије.

А синоћ сте приказали филм са пропагандом која се спроводи над председником Путином, над осведоченим пријатељем српског народа, посебно народа са Косова и Метохије.

Имам само једно питање и један став, господо са РТС-а.

1. Докле више, ”национална” телевизијо државе Србије, докле мислите да кршите Устав ове земље, да нарушавате част и достојанство срског народа?

* Више не прихватам извињења, и не опраштам јер знали сте и добро знате шта радите, само ћу у име свих грађана Републике Србије и поштовалаца Устава Републике Србије, у име хероја са караула Кошаре, Морина, Горожуп, Планеја, Паштрик које ви понижавате и у име пакла који су преживели, у име убијених Срба на Косову и Метохији, у име прогнаних Срба са Косова и Метохије, у име Срба који су остали да живе на бастиону српства тј на Косову и Метохији, захтевати, тражити и изборити се да се одговорни за ширење “антисрпске и антиуставне пропаганде”, повређивању угледа и части српском народу, за нарушавање територијалног интегритета и суверености Републике Србије – најстроже и најригорозније санкционишу и да се овако нешто никада више не понови!

_____

 * Јефимија Ђиновић, етно појац са КОСОВА И МЕТОХИЈЕ