Датум објављивања: 30.06.2019

МАЊИНА НЕ СМЕ АГРЕСИВНО ДА НАМЕЋЕ СТАВОВЕ МЛАДИМ ЉУДИМА: Путинов одговор Елтону Џону

Путинов недавни интервју за „Фајненшел тајмс“ као да је погодио у живац бројне јавне личности, међу којима и поп певача Елтона Џона. Чак ни на Самиту Г20 у јапанском граду Осаки руски председник није успео да избегне објашњавање свог става о сексуалним мањинама и либерализму.

У интервјуу „Фајненшел тајмсу“ руски председник је изјавио да је либерална идеја сама себе исцрпла и да је постала противречна интересима огромне већине становништва.

На Самиту Г20 у Осаки Путин је признао да је био изненађен реакцијом на своја размишљања о заласку либерализма на Западу, која је исказао у интервјуу објављеном уочи Самита.

„Ипак, интервју је изазвао интересовање. Колеге су разговарале са мном о темама о којима сам говорио, неко их је подржао, а неко ми је опонирао“, рекао је Путин.

Руски председник је био принуђен да одговори на приговор који није стигао из Осаке, него из Лондона. Британски певач Елтон Џон прекорио је Путина да је био неискрен када је рекао да у Русији нема прогона људи нетрадиционалне сексуалне оријентације.

„Он је генијални музичар, али мислим да је у заблуди. Ништа ја ту нисам изокренуо, заиста имамо равноправан однос према представницима ЛГБТ заједнице“, одговорио је Путин.

​Руски председник се осврнуо на закон због којег је Русија изложена критикама за Запада, а којим се забрањује ЛГБТ пропаганда међу малолетницима.

„Хајде да дозволимо младом човеку да одрасте, а да затим одреди ко је! Шест или пет полова су измислили… Не разумем шта је то уопште. Дај Боже, наравно, здравља свима. Али не треба дирати децу!“, закључио је руски председник, обраћајући се новинарима у Осаки.

Он је оценио да присталице либералне идеје агресивно намећу своју тачку гледишта већини и да је потребно бити „лојалнији и толерантнији“.

„Треба поштовати све, то је истина, али не сме се насилном методом наметати своје гледиште, а представници такозване либералне идеје у последње време просто намећу, у школама директно диктирају неопходност одређеног такозваног сексуалног васпитања. Ако родитељи то не желе, само што их у затвор не трпају због тога. Ето о чему говорим“, рекао је Путин.

Извор “ИСКРА”