Датум објављивања: 12.04.2022

Отворена питања траже одговоре

 

 

 

Хоће ли САД и ЕУ заиста натерати власт Србије да буде на страни неонациста и фашиста у Украјини, а против оних којих се боре да свет ослободе од новог нацизма, новог фашизма?

Имају ли САД и ЕУ право да буду на страни нацизма?

Ако имају, онда су и САД и ЕУ исти као и они у Украјини, па у том својству и нагоне нашу власт да буде против оних који се боре против нацизма, тј. да индиректно буду као и САД и ЕУ који подржавају нацисте у Украјини.

Хоће ли власт Србије, под претњама и уценама, али на крају ипак добровољно пристати да буде таква?

Не верујем да ико ичим може нашу власт натерати да пљуне на целу антифашистичку историју српског народа, да пљуне на наше слободарство, на нашу истину, слободу и правду – само зато што ће јој неко запретити и уцењивати је.

Верујем да ће власт Србије остати антифашистичка.

Ми немамо чега да се плашимо. Не могу нам урадити ништа што већ нису!

Да нам уведу санкције?

Већ јесу.

Да нас бомбардују?

Већ јесу?

<>

Историја се не завршава нашим постојањем, радом, веровањем, опредељењем.

Како бисмо онима који ће после нас доћи објаснили да је пре нас, у дугој историји Срба и Србије, било и већих, и опаснијих, и погубнијих претњи и нико се, ама нико није уплашио и поклекнуо, а ми – ето – само ми јесмо!?

Није наша обавеза да будемо или на страни Запада или на страни Истока, наша је света обавеза да наставимо дела, опредељења, трпљења, борбу и традицију оних наших који су овде били пре нас те да увек покушавамо и покушавамо да буде као они што су били.

Ми других обавеза немамо.

><

Смрт фашизму – слобода народима!